49

Нина от Пазарджик сред 11-имата издирвани при свлачището на о. Иския

54-годишната българка Николинка Благова е сред 11-те души, обявени от италианските власти за изчезнали по време на свлачището на остров Иския, съобщи 24 часа.

Първата идентифицирана жертва е 31-годишната Елеонора Сирабела от Лако Амено, която била пометена от калното свлачище в Казамичола Терме. Според агенция Анса първоначално се предполагало, че трупът е на българка, обявена за изчезнала. После обаче се оказало, че той е на младата италианка - първата жертва на трагедията, която е официално идентифицирана.

В. “Кориере дела сера“ съобщава, че калта държи в плен 11 души и че надеждата е те да са блокирани някъде, където спасителите все още не са пристигнали. Мнозина се опасяват обаче, че скалните отломки, примесени с кал, може да са ги притиснали и задушили.

Засега от калния ад е извадено само тялото на красивата местна жителка Елеонора.

Часове наред обаче се мислело, че трупът й всъщност е на българката Николинка Благова от Пазарджик, за която местни хора разказали, че преди 3-4 дни я видели да се връща. За всички била известна като Нина.

Тя се намирала на острова по чиста случайност, или по-скоро заради безкрайното си желание да получи италианско гражданство. Нина била родена в България, но домът и животът й сега били в Германия.

 Още по темата четете ТУК

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Марица защо не пишете защо българите живеят извън България

Марица защо не пишете защо българите живеят извън България

27.11.2022 | 12:47

Защо сме най-бедните европейци. Европейците с най-ниски доходи заплати и пенсии. Защото политиците са ни продажни мръсници.

Отговори
9 0

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?