32

НИЛЕТ организира най-мащабното зарибяване на Чепинска река

След почистването на река Чепинска от Рибарско сдружение НИЛЕТ бе направено и зарибяване с балканска пъстърва, съобщиха инициаторите. Радселени са над 16 000 личинки по реката и различни притоци и течения.

„Отново се включиха малки и големи, както и гости от чужбина. Събитието мина по план-график, без изненади. Тази година позабравихме да снимаме, но това не е най-важното!“ - разказаха след акцията участници в нея. 

Средствата за зарибяването са набрани от Рибарско сдружение НИЛЕТ, СЛР-ЛРД Велинград, за което благодарим на председателя Венко Бозев, Риболовци от с. Драгиново, Риболовци от с. Дорково, Ловно-рибарски магазин, Велинград. Инициаторите изказват огромни благодарности към всички дарители.

Това бе най-мащабното и пълно зарибяване на реката, което сме организирали. Нови лица се включиха и помогнаха с много хъс и емоция, което говори добре за развитието на риболова в региона за бъдеще - коментираха от НИЛЕТ.

По време на акцията е направено ново разчистване на отпадъци от коритото на реката и поляните наоколо. А след зарибяването участниците се наградили със скара, а за децата били организирани игри и уроци по отговорно отношение към природата. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?