32

Никола Райчев е с обвинение за умишлено убийство по особено жесток начин

Окръжната прокуратура в Пазарджик повдигна обвинение спрямо 18-годишния Никола Райчев за това, че на 29 септември 2023 г. в гр. Пазарджик  на ул. „Панайот Волов“ умишлено е умъртвил Ангел Здравков, на 21 г. с нож, като деянието е извършено предумишлено и по особено мъчителен начин за убития. Новото обвинение е за престъпление по чл. 116, ал.1 т.6 пр. второ и т.9  вр. чл.115 от Наказателния кодекс. Първоначално повдигнатото обвинение спрямо Райчев е за престъпление по чл. 115, от Наказателния кодекс - за умишлено убийство, като след прецизиране деянието е квалифицирано по особено мъчителен начин и предумишлено.

Основанието за прецизирането на обвинението е заключението на тройната съдебно-медицинска експертиза, според която пострадалият е починал в резултат на нанесени две прободно-порезни рани с нож – в бедрото и корема, и  смъртта е настъпила по особено мъчителен начин. 

В резултат на събраните по делото доказателства е достигнато до извода, че деянието е извършено и предумишлено.

Разследването по делото е в заключителна фаза и предстои внасяне на обвинителен акт в съда. Спрямо Райчев е взета от съда мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?