32

Незрящ младеж представя първата си книга

Незрящият Божидар Чергаров - един от най-интересните и най-вдъхновяващи с изключителната си борбеност хора в Пазарджик, днес представя своята първа книга. Тя е озаглавена „Сънищата на слепеца“. Авторът ще се срещне с четящата аудитория точно на Свети Валентин от 17:30 часа в зала „Устрем“ в Младежкия дом.

Сборникът съдържа шест разказа („Оливър“, „Седем дни“, „Пуделът Рони“, „Това е животът ми“, „Малък шанс“ и „Милионерът“), в които героите се изправят пред различни морално-етични дилеми, вземат трудни решения и поемат отговорности. Книгата е издадена през 2023 г. от издателство „Лунна светлина“ и в Пазарджик ще бъде представена от Илия Михайлов, член на Съюза на българските писатели.

Корицата е дело на младата пазарджишка художничка Красимира Ташева по идея на автора.

В приказния свят на Божидар героите му се изправят пред различни морално-етични дилеми, вземат трудни решения и поемат отговорности.

Сблъскват се престъплението и изкуплението. Обичат се, страдат, надяват се, търсят себе си и сродните си души. А краят на всички истории е светлият лъч на вярата в Доброто и неговата изначална всепобеждаваща сила.

Божидар Чергаров бе част от доброволческия екип, издал в навечерието на зимните празници първата безплатна аудиокнига за незрящи - „Коледа си ТИ“. Тя се предоставя безплатно на организации на хора с увредено зрение и е достъпна в интернет.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?