32
Следвайте ни

Недоволство от забавени пътни ремонти зрее в Лозен

Канят АПИ на среща в търсене на решение, предупреждават, че са готови да блокират шосета

viber icon

Недоволство заради забавени пътни ремонти назрява и в септемврийското село Лозен. Допреди дни част от хората бяха готови да се вдигнат на протест, но представители на местната власт са предложили по-дипломатичен подход - канят на преговори ръководството на Агенция „Пътна инфраструктура“.

 

Напрежението ескалира заради забавената рехабилитация на път I-8 Пазарджик-Белово-Костенец, преминаващ през Лозен. Това става ясно от поканата, изпратена до АПИ от зам.-кмета на община Септември Иванка Вощанска. Тя моли представител на агенцията да присъства на среща с жителите на Лозен, която ще се състои утре от 17,00 часа в сградата на кметството в селото. В разговорите ще участват кметът на Лозен Дойчин Анчев и на Септември Васка Рачева, става ясно още от писмото.

А от настроенията на местните хора се усеща, че ако такава среща им бъде отказана или ако на нея не чуят разумни предложения за решаване на проблема, са готови да излязат на протест. Най-обсъжданият вариант за проявата е блокада на кръстовището при Ханчетата.

След новината се появиха и призиви за масовост на срещата, за да се постигне споразумение и без крайности. А за да няма външни хора, в чиито добри намерения явно има съмнение, е много вероятно в помещението да се допускат само хора с лични карти, от които да се вижда адресната им регистрация.

Наскоро от Пътната агенция поясниха, че в момента се ремонтира 35-километров участък от общото трасе, който е от границата със Софийска област до село Звъничево. Заради строителството е затворена за движение отсечка от 10 км от Ханчетата до Звъничево. Обновяването на затворения участък се изпълнявал по график, като срокът за приключване е до април 2022 година. Предстои полагане на асфалтобетон, попълване на банкети, подмяна на съоръженията, а след това - полагане на маркировка, монтиране на ограничителни системи и пътни знаци. В останалите участъци ремонтите се очаквало да приключат до края на тази година.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?