Следвайте ни

Неделчо получи шанс за трансплантация, да го подкрепим!

viber icon

След дълги години на хемодиализа наш земляк има шанс да претърпи трансплантация на бъбрек и да бъде независим от медицинската апаратура. Неделчо Гарджаров от пазарджишкото село Тополи дол е одобрен за финансиране по линия на Здравната каса, но операцията може да бъде извършена само във Франция, тъй като донорът е от друга кръвна група. Мъжът се нуждае от 20 000 лева за пътуването и престоя си там. Семейството и близките му не могат да си позволят тази сума, затова разпространиха зов за помощ, като се надяват добри хора да подкрепят Неделчо в мечтата му за пълноценен живот.

Ето и цялото обръщение:

Някои житейски проблеми се решават трудно. Например събирането на средства за лечение, което може да спаси човешки живот. Понякога това не е по силите на отделен човек. Понякога човек губи надежда. Затова ние – семейството, близките и приятелите на Неделчо Гарджаров, се обръщаме към вас, мили хора, с най-искрена молба за подкрепа в неговата битка за пълноценен живот и бъдеще, за което единственият шанс е трансплантация на бъбрек във Франция.

Неделчо е на 41 години, от с. Тополи дол,  общ. Пазарджик. Като малък често е правил многократни уро инфекции с много висока температура. На 8-9-годишна възраст откриват, че има аномалия на уретрите и склерозирал ляв бъбрек, правят му операция, след което инфекциите изчезват и Неделчо има напълно нормално детство. През 2005 година, на 26-годишна възраст, се налага спешно да го включат на хемодиализа.  От тогава до сега, вече 15 години, животът му зависи от апарата за хемодиализа – три пъти седмично по 5 часа,. Въпреки това, всички болки и трудности не сломяват желанието му за живот. Дълги години неговата майка също е била на хемодиализа, баща му желае да му стане донор още през 2005 година, но се оказва че са от различна кръвна група и трансплантация в България не може да бъде осъществена. Към днешна дата Неделчо получи одобрение от френска клиника за трансплантация поради факта че там правят такива трансплантации, докато в България все още не.

Необходимата сума, от която се нуждае е около 20 000 лева, за самолетни билети, престой и лекарства. Операцията се поема от Здравната каса. Вярваме, че заедно ще успеем и с много любов и подкрепа Неделчо ще продължи да следва мечтите си! Благодарим Ви от все сърце!

Дарителска сметка: BG80UNCR70001519257056

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?