Следвайте ни

Не сме народ! Пак оскверниха паметника на Стамболийски

viber icon

Паметникът на бележития земеделски лидер Александър Стамболийски в Пазарджик за пореден път е станал жертва на вандализъм, видя репортер на "Марица". С познатия ни вече от предишни такива посегателства почерк бюстът и фундаментът на мемориала са изцапани с боя, която този път е била особено щедро изливана. Прави впечатление, че преобладава червената, което навява на мисълта, че поводът сега е днешният Девети септември - един оспорван в последните години ден, който обаче не бива да става повод така да поругаваме историята н страната си.

Предишните подобни хулигански прояви също обикновено се правят по повод на големи дати от историята. Само преди по-малко от 3 месеца паметникът на Стамболийски осъмна, залят със сребриста боя. Това се случи на 16 юни, само два дни след честванията на 98-годишнината от гибелта му на 14 юни. Тогава беше откраднат и поднесеният от признателни граждани венец в памет на земеделския водач.

Извършителите, както и тези, които поругават други паметни места в Пазарджик, остават неизвестни, поне до момента. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Закон...

Закон...

09.09.2021 | 16:48

Това не е ли в Пазарджик??? Гадно е! Ппостотията ни е безкрайна ..като има закон за таказания ппи поругаване на паметтик какъвто й да е той...допи един човек да го иска...това е история ... Другото камери ....камери и после строг закон....

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?