Следвайте ни

Не пазим: Горящи казани замърсяват въздуха

Новините от Пазарджик и региона

viber icon
Александра МУСИЕВСКА, 'Пазарджишка Марица"

Казаните за смет стават жертва на огнен ад. Мнозина пазарджиклии се отопляват на дърва и въглища и изсипват в кофите неизгорялата пепел. Жарта разпалва хвърлените боклуци и така контейнерите горят с часове, обгазявайки по няколко улици наведнъж.

Често се случва пепел да се изхвърли и в новите пластмасови съдове. Тогава и те се подпалват и към дима се прибавя миризма на изгоряла пластмаса. Въпреки че при получаването им собствениците са предупреждавани да не хвърлят в тях горящи предмети, хората не спазват предупрежденията.

Не се издържа. Не стига, че дишаме дима от комините, ами и от запалените контейнери. Вчера казанът пак гореше. Пътят не се виждаше, колите едва преминаваха от дим, все едно имаше мъгла, разказа възмутената Ваня. Не може и прането да си просне човек. Все го прибирам миришещо на дим.

Когато пък падне снегът, въпросната пепел се използва за опесъчаване. Повечето жители не чистят пред блоковете и за да не се хлъзгат по леда, посипват пред жилищата си пепелта от печките. При топенето обаче става едно голямо блато от кал и вода./Пазарджишка Марица

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?