32

Най-висок клас ехограф получи Първо вътрешно отделение на МБАЛ-Пазарджик

Първо вътрешно отделение на МБАЛ-Пазарджик вече разполага с най-висок клас ехограф на водещия производител в медицинската техника “General Electric“.

„Освен стандартната двуизмерна и Доплер - ехографията в различните й разновидности, апаратът разполага и със съвсем нови възможности. За първи път в лечебно заведение в Пазарджик има възможност да се провежда, т. нар. 2-D-Shear Wave еластография, която дава възможност за неинвазивна оценка на чернодробното увреждане. В бъдеще тя вероятно ще замени изцяло провеждането на сляпата чернодробна биопсия, която се прави в момента за това“, обясни гастроенерологът д-р Райна Соколова. Апаратът разполага и с възможност за т.нар. UGAP Liver Steatosis Grading, методика даваща възможност за оценка на чернодробната стеатоза/ затлъстяване на черния дроб/, което е едно от най-срещаните и трудни за лечение заболявания в ежедневната практика. Наличен е и софтуер за Контрастно усилена ехография, който позволява да се разграничават различните огнищни чернодробни лезии, с достоверност близка до тази на контрастно усилената компютърна томография.

Иновативната ултразвукова апаратура позволява висококачествено ехографско изследване и индивидуален подход при диагностика на заболяванията на органите в коремната кухина. Методът на изследване е безвреден и това дава възможност да се прилага многократно, без да се натоварва организма, а технологията на "General Electric" осигурява висока информативност на изследването.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?