32

Най-сетне: Бял дим над Общината - избраха председател на ОбС

От шести опит Общинският съвет на Пазарджик избра своя председател за новия мандат. Това се случи след проведеното днес поредно гласуване, в което явно разумът е надделял. С резултат от 23 срещу 12 гласа Найден Шопов бе избран за лидер на местния орган. Новината оповести председателят на комисията по избора Румен Димитров, който емоционално заяви, че „ще има бял дим над Общината“, с което метафорично обяви, че най-сетне е постигнат положителен резултат. Той оповести, че в урната са намерени 40 плика с 40 бюлетини, 5 от които отново невалидни.

Емоционално обръщение направи веднага след това новоизбраният председател Найден Шопов. Той благодари както на колегите си, които са гласували за него, така и на подкрепилите Таня Колчакова-Янева.

„Чисто математически победител съм аз, но победителите сме двама - аз и г-жа Таня Колчакова-Янева. Ние устояхме на всички предишни гласувания. Показа се, че занапред нашият Общински съвет ще има много разнородни мнения и ние трябва заедно да ги преодоляваме, за да покажем едно мъдро управление на община Пазарджик. Благодаря лично на колежката Таня Колчакова-Янева, тъй като в тази надпревара (в кавички) с нея запазихме добиря тон като колеги и взаимно уважение и не позволихме емоциите ни като опоненти в тази надпревара да нарушат етичните правила. Оттук насетне ни чака много работа. Разчитам с бъдещите си действия да убедя хората, които не са гласували за нас двамата и лично за мен, някой от тях да дойде и да ми стисне ръката и да каже: „Тогава не гласувах за теб, но ти си достоен за този пост“ - каза Найден Шопов.

Таня Колчакова-Янева също благодари на колегите си, като изрази задоволство, че оттук нататък Общинският съвет ще може да започне работа. После сподели, че е чула критики и обвинения в политическа некоректност по повод на вчерашното си изказване от трибуната, в което определи невалидните бюлетини като саботаж и призова колегите си вместо това да номинират други кандидати за председателския пост или да помолят съседите си по място да издигнат самите тях.

„Ще продължа да бъде политически некоректна - заяви тя. - Аз съм тук, за да представлявам хората, които са ме избрали - а те са ме избрали, за да защитавам техния интерес. Политиката се прави от хора и хората определят правилата, а политиката е матрица и не е по-важна от тях. Успех на новия председател! Ще работим заедно, защото това заслужават хората на Пазарджик!“ - завърши Таня Колчакова-Янева.

„Г-н Шопов, остава да се уточни номера на лопатата. Дано Дядо Коледа да Ви донесе хубаво подготвена!“ - шеговито вметна д-р Елисавета Георгиева, припомняйки изказването на Найден Шопов, че на председателския стол не вижда кокал, а лопата, с която трябва да се хвърлят въглища в локомотива на Общината.

След избора съветниците излъчиха състав на временна комисия, която да изготви правилник за предстоящата работа на Общинския съвет. Самият правилник предстои да бъде одобрен на следващото заседание, което ще бъде на 14 декември от 14:00 часа.

Оцени новината

Оцени новината
3.9/5 от 14 оценки
3.9/5 от 14 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?