32

Най-после и в Пазарджик! Представят "Добър ден, добри хора!" в Галерията

Изданието разказва 50 истории с неочакван край, вдъхновени от реални случки от живота

"Най-после и в Пазарджик!" - с това изречение започва съобщението за предстоящото тази вечер представяне на "Добър ден, добри хора!" - седмата книга на учителя и блогър Илия Михайлов. Тя имаше малко по-различна съдба от досегашните шест издания на писателя - първите ѝ представяния не бяха в родния град на Михайлов - Пазарджик. Затова и той е нетърпелив да се срещне с почитатели в града, който много обича - това е мястото, където е израснал и се е изградил като личност, мястото, на което посвещава много от творбите си, мястото, където учителства и възпитава доброто у децата, свикнали да ги поздравява с неизменното "Добър ден, добри хора!".

Представянето ще бъде днес от 18:00 часа в Художествената галерия "Станислав Доспевски". Модератор на събитието ще бъде психоложката и доскорошна журналистка Петя Точкова, която Михайлов определя като своя духовна сестра. Автор на предговора към книгата, която излезе на 25 март тази година, е Иво Сиромахов, редактор - Ива Симеонова, художник на корицата е Деси Тодорова от 10.А клас в училище "Георги Брегов". Сборникът включва 50 истории с неочакван край. Сред тях е “Един ден на д-р Атанасов” – разказът, който беше отличен в конкурса “Райко Алексиев” 2023, както и този, който бе посветен на българския игрален филм “Васил” и ролята на Иван Бърнев.

Илия Михайлов е преподавател по история, писател и блогър. Има над 50 хиляди последователи. До момента е издал шест книги, като всяка една от тях е свързана с благотворителна кауза, защото той пише, за да дарява. Дари и наградата си за литература, присъдена му от Община Пазарджик в навечерието на 24 май. Паричната сума бе преведена по сметката на педагог, който преди дни претърпя успешна бъбречна трансплантация в чужбина. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Какъв трябва да е следващият кмет на Пловдив?