32
Следвайте ни

Най-младата депутатка в бъдещото НС е от Пазарджишко

viber icon

Небие Исмет Кабак ще бъде единствената народна представителка за Пазарджишко от квотата на ДПС. Тя бе обявена за избрана с решение на ЦИК, след като водачът на листата Йордан Цонев, а после - още двама кандидати - Сюлейман Кичиков и Осман Мурадов, са внесли заявления, че не желаят да бъдат обявявани за народни представители. Така идва ред на следващия в листата, в случая - младата им колежка.

Небие Кабак е на 24 години и е служителка на Община Сърница с ресор проекти с национално и европейско финансиране. Завършила е УНСС с магистърска степен, а сега продължава в същото висше училище с докторантура.

"Тя е най-младият депутат в новия парламент и се надявам със своята енергия, компетентност и амбиция да спомогне за възстановяването и развитието на страната - коментира кметът на градчето Неби Бозов. - Нейното избиране и представителство в най-висшия държавен орган на държавата е успех и гордост за цяла Сърница".

Родопската община, която е и най-младата в страната - съществува като самостоятелна административна единица от 2015 година - за първи път ще има свой представител в Народното събрание. Затова и местните приемат с доста надежди обявявяването й за депутат.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

007

007

21.11.2021 | 10:28

Девойчето си е готино , само фамилията малко крива — Кабак в превод Тиква . Нищо лично.

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?