Следвайте ни

Най-младата акушерка поля на д-р Траянов в Деня на родилната помощ

viber icon

Деня на родилната помощ отбелязаха медиците от Акушеро-гинекологично отделение и Неонатологично отделение на МБАЛ-Пазарджик. За първи път професионалният празник на работещите в тази сфера се проведе в условия на ограничителни мерки.
Най-младата акушерка в Родилно отделение Томина Коева, която след няколко месеца ще стане майка за втори път, се включи в ритуала „Измиване на ръцете, като поля на началника на АГО д-р Илиян Траянов и го дари със сапун и кърпа.
„ Много съм щастлива, че точно аз бях избрана да участвам в ритуалното миене на ръцете. Искам да пожелая на всички свои колеги да са живи и здрави. Пожелавам си да имаме много повече работа, да се раждат много повече бебета, а хората да не се страхуват да създават деца и семейства“, сподели Томина Коева.
Д-р Илиян Траянов благодари на екипите на Родилно и Неонатологично отделение за съвместната работа през 2020г.
„Годината беше много тежка и напрегната и заради ковид пандемията и заради многото тежки случаи, които имахме, но въпреки това се справихме успешно и се надявам така да продължаваме и занапред. Пожелавам преди всичко да вярваме в себе си, да бъдем по-добри и по-устремени, защото от нашата работа зависят не само няколко живота, но и щастието на много семейства. Честит празник! Бъдете здрави!“ С това пожелание се обърна към своите колеги началникът на Родилно отделение д-р Илиян Траянов.
Изпълнителният директор на МБАЛ-Пазарджик д-р Красимир Темнилов също отправи своите пожелания към работещите в двете отделения.
„Вие не пожалихте своето здраве и сили и работихте неуморно, за да помогнете на повече жени. Доказахте своя професионализъм и ви благодаря за това, което правите. Давате възможност и за развитие на млади специалисти, което също е много важно. Вие сте гордост за нашата болница. Бъдете живи и здрави и продължавайте все така добре да се грижите за бременните жени, родилките и най-малките пациенти“, пожела д-р Темнилов.
39 бебета са се родили в АГ отделението на МБАЛ-Пазарджик от началото на 2021г. На 21 януари първото бебе се появява на бял свят в 2.15 часа през нощта. Момченцето тежи 3100 грама, а дължината му е 51 сантиметра. Това е трето раждане за 32-годишната му майка.
581 са новородените в АГО на МБАЛ-Пазарджик през 2020г. От тях 306 са момчетата, а 275 момичета, сред бебенцата има и 9 двойки близнаци.
Честит празник !
Нека дните ви бъдат пълни с много детски усмивки!

*Източник - МБАЛ-Пазарджик

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай