Следвайте ни

Наши танцови школи ще протестират срещу двоен аршин в мерките срещу КОВИД

viber icon

Танцови школи за народни танци в Пазарджик ще се включат в София в национален протест на 16 януари от 11:45 пред Министерството на здравеопазването, съобщиха техни представители. Ще последва и кратко шествие до Министерство на културата. Протест ще има и във Варна по същото време.

Причина за недоволството им са необмислените мерки срещу коронавируса и неравното третиране при прилагането им. Един от примерите: спортните танци са разрешени, класическият балет и народните танци не са.

"От Съюза на организациите за любителско изкуство продължаваме да алармираме за двоен стандарт при прилагане на противоепидемичните мерки", казва Зоя Велкова, основателка и хореографка на Танцова формация "Хорце", която провежда всяка година най-мащабния за региона форум за любителски състави, изпълняващи народни танци - "Тракийска броеница". Изключение бе есента на 2020 година, когато нямаше как надиграването да се състои заради тежката ситуация около коронавируса.

Недоволните творци смятат, че е време да им се даде възможност да репетират и да работят, след като е видно, че обстановката вече не е така напрегната и за други дейности мерките се разхлабват.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай