Следвайте ни

Наши медици заснеха клип с рецитал на бългаска поезия

viber icon

Лекарите от Инфекциозно отделение на МБАЛ- Пазарджик и директорът на „Арт театър“ в Берлин Катя Костова реализираха съвместен проект - заснемане на видеоклип, в който медиците рецитират стихове на български поети.
„2020 година, белязана от КОВИД 19, беше тежка за всички. През цялата година получавахме поздрави и подкрепа от познати и непознати хора. Получавахме дарения и дребни жестове на внимание, които да ни вдъхнат увереност. Това си говорехме с директора на „Арт театър „ в Берлин – госпожа Катя Костова около новогодишните празници. И така се оформи идеята да поздравим и ние хората за тяхното доверие, за търпението им да бъдат наши пациенти. КОВИД 19 не е изпитание само за работещите, а и за страдащите.
Изборът на стихове е на лекарите в Инфекциозно отделение. Казвам го с ясното съзнание, че и всички лекари в страната да кажем по един стих, все ще останат непрочетени стихотворения. Имаме прекрасни поети.
Благодаря на госпожа Костова за началния тласък, на колегите, че прегърнаха идеята и на всички, които участваха в реализирането и – Александър Моллов, Ангел Узунов, Осман Маджиров, Марияна Димитрова. Специални благодарности на Нина Николина за прекрасната музика.“, сподели д-р Мария Пишмишева, след излъчването на клипа.
Стиховете са на Димчо Дебелянов и на нашия съгражданин Теодор Траянов и са представени от д-р Мария Пишмишева, д-р Иван Иванов, д-р Станислав Коцев, д-р Милена Карамишева и д-р Мартина Шопова.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

славена

славена

21.01.2021 | 14:08

Браво!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай