32

Намериха невредими баба и внуче, изгубили се в гората край Широка поляна

Изчезнали 64-годишна жена и нейното 10-годишно внуче са открити невредими, след като се загубили в гората, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Пазарджик. В акцията по издирването са участвали полицаи, пожарникари, горски служители и доброволци.

Сигнал за случая бил подаден в събота вечерта от близък на семейството, което прекарвало уикенда в района на местността Широка поляна край Батак. Жената и нейното внуче са от село Чешнигирово и често летували в района. Те решили да се поразходят в гората малко след 19 часа в събота. Не след дълго обаче се загубили и не могли да открият обратния път. Бабата успяла да се обади по мобилния си телефон на свой близък, а той от своя страна подал сигнал в полицията.

За издирването били сформирани групи от служители на полицейския участък и пожарната в Батак, полицейското управление в Пещера, лесничеи, доброволци от сдружение „Планинско спасяване“-Пазарджик, офроуд групи от Пещера и Велинград, жители от близките населени места. За случилото се били уведомени и полицаите от участъка в Доспат при Районното управление в Девин, защото последно жената и детето били локализирани в местност, намираща се в близост до границата със Смолянска област. Районът бил труден за претърсване заради гъстата горска растителност, силно пресечения терен и липсата на обхват на мобилните оператори в района.

В резултат на съвместните усилия вчера преди обед бабата и внучето били открити невредими от служители на полицейския участък в Доспат. Те били в добро общо състояние, въпреки че прекарали нощта на открито в доста неблагоприятни природни условия, уточняват от полицейската дирекция в Пазарджик, като благодарят на всички доброволци и служители за усилията.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?