Следвайте ни

Наградиха гимназистки, инициирали акция за почистване

viber icon

Грамоти за признателност получиха две млади дами, инициирали доброволна кампания за почистване на замърсени места в нашия град.  Дори сега те идват от сутрешна акция. Това са Дарина Гъркова и Алиса Дерменджийска, които през последния месец заедно със свои приятели положиха усилия за това градът ни да бъде още “По-чист, по- зелен и цветен”.

Момичетата се самоорганизираха за акция в духа на "Да почистим България за един ден" сами, без някой да ги подсеща или подтиква, а това вече изградено гражданско съзнание бе високо оценено от общината. Двете инициаторки са възпитанички на Езиковата гимназия. Кампанията "Почистете Пазарджик с нас!" младите пазарджиклийки, мотивирани от желанието да живеят в чиста околна среда, обявиха в социалните мрежи с идеята към тях да се присъединят и други наши съграждани, а крайната цел бе родният град да стане с една идея по-приветлив и красив.

Макар да не срещна широка подкрепа, акцията им се оказа заразна - скоро след обявяването й бяха забелязани деца, събиращи отпадъци по алеите на Тортата.

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?