Следвайте ни

Наградиха гимназистки, инициирали акция за почистване

viber icon

Грамоти за признателност получиха две млади дами, инициирали доброволна кампания за почистване на замърсени места в нашия град.  Дори сега те идват от сутрешна акция. Това са Дарина Гъркова и Алиса Дерменджийска, които през последния месец заедно със свои приятели положиха усилия за това градът ни да бъде още “По-чист, по- зелен и цветен”.

Момичетата се самоорганизираха за акция в духа на "Да почистим България за един ден" сами, без някой да ги подсеща или подтиква, а това вече изградено гражданско съзнание бе високо оценено от общината. Двете инициаторки са възпитанички на Езиковата гимназия. Кампанията "Почистете Пазарджик с нас!" младите пазарджиклийки, мотивирани от желанието да живеят в чиста околна среда, обявиха в социалните мрежи с идеята към тях да се присъединят и други наши съграждани, а крайната цел бе родният град да стане с една идея по-приветлив и красив.

Макар да не срещна широка подкрепа, акцията им се оказа заразна - скоро след обявяването й бяха забелязани деца, събиращи отпадъци по алеите на Тортата.

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?