Следвайте ни

Награди и благодарности за Петър, спасителя от влака

Кметът на община Лесичово инж. Серьожа Лазаров се срещна с Петър Бонев от Церово, станал известен като спасителя от влака, съобщават от Информационен център-Калугерово.
Преди седмица той се оказва в съседно купе на нощния влак за Варна, когато млад мъж се нахвърля и започва да ръга с нож момиче. Петър не се колебае и се хвърля да защити младото момиче. Нападателя бяга и скача от влака в движение. Петър след него и успява да го залови.
Цяла България е възхитена от постъпката му.
Петър Бонев е от село Церово, община Лесичово.
Кметът на общината му връчи почетен плакет, грамота и парична награда. Дъщеричката на Петър, която е на 1 годинка също получи подарък плюшена играчка.
В знак на уважение към достойната му постъпка, кметицата на с.Церово г-жа Таня Чиширова също поднесе грамота и подарък на младото семейство.
Общинските съветници от Местна коалиция съюз на свободните демократи – БЗНС събраха лични средства за момчето, а децата от Детска градина в с. Боримечково му нарисуваха рисунки.
Оказа се, че преди дни Петър отново е проявил смелост. Седнали в заведение, той вижда че гори терасата на апартамент в близост. Веднага скача и успява да загаси пламналата печка. В апартамента се оказва че има семейство с малко дете, които дори не са разбрали че са се подпалили.

Коментари

За да публикувате коментари трябва да имате профил в сайта

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?