Следвайте ни

Награди и благодарности за Петър, спасителя от влака

viber icon

Кметът на община Лесичово инж. Серьожа Лазаров се срещна с Петър Бонев от Церово, станал известен като спасителя от влака, съобщават от Информационен център-Калугерово.
Преди седмица той се оказва в съседно купе на нощния влак за Варна, когато млад мъж се нахвърля и започва да ръга с нож момиче. Петър не се колебае и се хвърля да защити младото момиче. Нападателя бяга и скача от влака в движение. Петър след него и успява да го залови.
Цяла България е възхитена от постъпката му.
Петър Бонев е от село Церово, община Лесичово.
Кметът на общината му връчи почетен плакет, грамота и парична награда. Дъщеричката на Петър, която е на 1 годинка също получи подарък плюшена играчка.
В знак на уважение към достойната му постъпка, кметицата на с.Церово г-жа Таня Чиширова също поднесе грамота и подарък на младото семейство.
Общинските съветници от Местна коалиция съюз на свободните демократи – БЗНС събраха лични средства за момчето, а децата от Детска градина в с. Боримечково му нарисуваха рисунки.
Оказа се, че преди дни Петър отново е проявил смелост. Седнали в заведение, той вижда че гори терасата на апартамент в близост. Веднага скача и успява да загаси пламналата печка. В апартамента се оказва че има семейство с малко дете, които дори не са разбрали че са се подпалили.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?