Следвайте ни

Над 600 униформени се грижат за реда в деня на вота в Пазарджишко

viber icon

Над 600 служители на Министерството на вътрешните работи ще следят за нормалното протичане на изборния ден в региона, охраната на Районната избирателна комисия, местата за гласуване и изборните секции, съпровождането на изборните материали и машини за гласуване, за спазването на обществения ред, осигуряване на пожарната безопасност и защитата на населението. Това съобщи говорителят на ОДМВР Мирослав Стоянов.

Сформирани са оперативни щабове в областната дирекция и районните управления, както и групи за осъществяване на ефективен информационен обмен с Министерството на вътрешните работи в столицата, с окръжната и районните прокуратури в областта. Проведени са работни срещи и се поддържа непрекъснат контакт с Районната избирателна комисия, областната и общинските администрации, Регионалната здравна инспекция, прокуратурата и структурите на ДАНС. 

По време на изборите полицейските служители ще бъдат разположени вън от секциите, като няма да допускат лица с поведение накърняващо добрите нрави, както и въоръжени и носещи предмети опасни за живота и здравето на гражданите. При необходимост и след постъпило искане от страна на председателя на секционната избирателна комисия служителите на МВР могат да окажат съдействие за възстановяване на реда и спокойствието в секцията. 

Във връзка с предаването на изборните книжа и машините се очаква да бъдат наложени временни ограничения за движението на ППС по бул. „България” от кръстовището с улица „Цар Шишман” до кръстовището с ул. „Кн. Александър Батенберг”. На място ще бъдат разположени екипи на полицията и преградни съоръжения. 

Сектор "Български документи за самоличност" при ОДМВР-Пазарджик и районните управления в Пещера, Септември, Велинград и Панагюрище ще работи днес от 8,30 до 19,30 часа с цел съдействие на гражданите от областта да упражнят правото си на глас в деня на изборите. Хората без валидни лични карти могат да получат удостоверения, които могат да послужат единствено за да упражнят правото си на глас в днешните избори.

Гласуването ще продължи - както обикновено - от 7,00 до 20,00 часа.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?