Следвайте ни

Над 26 хиляди пациенти са минали през Спешно отделение за година

viber icon

26 396 болни са преминали през Спешно отделение на МБАЛ-Пазарджик през изминалата 2019 година. Натовареността на лекарите и медицинските сестри, които работят в него е била изключително голяма. Запазва се и  тенденцията за негативно отношение от страна на придружители на болни.

18 079 от прегледаните  не са имали индикации за болнично лечение. В различни отделения на МБАЛ-Пазарджик са хоспитализирани 8317 пациенти.  От тях настанени в Ортопедично отделение са 1453-ма  болни, а в Хирургично отделение -1270. Други 890 пациенти са приети в Кардиологично отделение. 65 пострадали при пътно-транспортни произшествия се е наложило да постъпят в ортопедично, хирургично или неврохирургично отделение.

Най-тежко ранените са преместени в ОАРИЛ. Поради липса на клинични пътеки, насочени към УМБАЛ „Свети Георги" в Пловдив са 39 души. 64-ма чужденци са потърсили лекарска помощ в Спешно отделение през 2019 година. Най-много са прегледаните граждани на Италия, които са били 14. Десет германци, шестима французи  и  седем  гърци също  са преминали преглед  при спешните медици. Сред чужденците, посетили болницата по спешност има още граждани на Австралия, Албания, Афганистан, Великобритания, Испания,Китай,Литва, Македония, Молдова, Румъния, Русия, Словения, САЩ,Сърбия,Турция, Украйна и Чехия.

 1002-ма болни са потърсили спешна помощ за първите две седмици на 2020 година . 542-ма от тях се е наложило да бъдат приети в болницата.

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?