32

Над 200 на 100 000 е вече заболеваемостта от ковид в Пазарджишко

Над 200 на 100 000 души е към тази сутрин заболеваемостта от ковид в Пазарджишко, показват данни на здравните власти. 56 са новите положителни проби от вчера, с които общият брой на потвърдените позитивни резултати от началото на пандемията достига близо 31 хиляди. Най-високо е разпространението на заразата в община Пещера - близо 325 на 100 000 души, в Панагюрище също е над 300 на 100 000, в Пазарджик - 230 на 100 000.
Припомняме, че от РЗИ разпореди връщане на част от противоепидемичните мерки. Заповедта влиза в сила от днес и гласи, че е задължително носенето на маски в лечебни заведения, аптеки, оптики, дрогерии, както и в обществения транспорт. Изключение се прави само за децата до 6 години.
Всички, които не са от едно семейство, трябва да спазват дистанция от метър и половина, когато са на места със струпване на хора.
На работодателите е разпоредено да организират профилактика в работните помещения - редовно проветряване, дезинфекция, осигуряване на сапуни и дезинфектанти, както и да не допускат на работа служители със симптоми на респираторни болести - повишена температура, главоболие, хрема, кашлица, затруднено дишане и други. При възможност и по преценка да се създаде възможност за работа в дистанционна форма или да се установи работно време с променливи граници или работа на смени. На обществени места пък трябва да се създаде организация за спазване на дистанция от метър и половина между посетителите.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?