32
Следвайте ни

Над 14,6 млн. разходи за смет догодина

viber icon

Общо 14 611 390 лева са разходите за отпадъци, заложени в план-сметката за тези дейности за 2022 година на Община Пазарджик. Документът е внесен в Общинския съвет заедно с предложение за повишаване на таксите за битови отпадъци.

Най-солидните пера в харчовете се очаква да бъдат събирането на отпадъци и транспортирането им до депа или съоръжения за обезвреждане - над 5,3 милиона лева, проучване, проектиране, изграждане на депа за отпадъци или други съоръжения - близо 6 милиона лева, експлоатационните разходи за вече работещото депо - 3,86 милиона лева. За почистване на улични платна, площади, алеи, паркове и обществени пространства са заложени още 3 382 296 лева, отделно още близо 1,55 милиона лева са за почистване и затревяване на междублокови пространства.

По-малки суми са планирани за зимно поддържане, за почистване на гробищния парк, за машинно миене, за ръчно събиране на смет, за ръчно метене на улици и тротоари, пешеходни зони и алеи, за ликвидиране на незаконни сметища. Таксата за възстановяване на инвестицията за Регионалното депо е 1 782 990 лева, а разходите за отчисления по Закона за управление на отпадъците - 282 425 лева.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?