32

Началникът на Ортопедичното отделение към МБАЛ-Пазарджик премина обучение в Индия

Началникът на Отделението по ортопедия и травматология на МБАЛ-Пазарджик д-р Йовко Червенков се завърна от обучение в Индия.
В град Бенгалуру той се запознава отблизо с най-новата роботизирана навигационна система за асистирана смяна на колянна става. Обучението се провежда в Sakra World Hospital , която е една от болниците с най-голям опит в тази област.
„Роботизираните системи са неизменна част от работата на големите медицински центрове в световен мащаб, а за мен като специалист беше изключителна възможност да се уча от едни от най-добрите ортопеди в света и да се доближа до бъдещето в ендопротезирането. Наблюдавахме операция на индийски професор, който има голям опит с робота в неговото отделение в болница Sacra “, сподели д-р Червенков след обучението в индийската болница.
Отделението по ортопедична хирургия в Sakra World Hospital се състои от мултиспециализирана група от хирургични, изследователски и клинични лекари.
„Изключителните нови технологии, с които имах възможност да се запозная, са важна крачка към развитието на тази специалност“, убеден е специалистът. Той се надява, че наученото от създателите на такава високотехнологична система, ще допринесе за оптимизация на работата.
Центърът по ортопедия Sakra е в челните редици на предлагането на най-новите ортопедични лечения и хирургични техники. В него работят едни от най-добрите ортопедични лекари в Бенгалуру, които извършват сложни и усъвършенствани хирургични процедури.
Д-р Йовко Червенков има възможност да посети и град Вапи и Meril Academy , която е една от най-напредналите академии за разработка на роботизирани системи и импланти в областта на ортопедията и травматологията в световен мащаб.
„Основната цел на пътуването до Индия беше участие в Master’s Class, организиран от производителите на робота в тяхната академия за разработки Meril Academy. Благодарен съм, че получих шанс да работя с иновативната технология. Въвеждането на подобен тип високи технологии в нашата специалност имат за цел облекчаване на работния процес в операционна зала и постигане на прецизни резултати при поставяне на новия имплант на пациента“, коментира д-р Червенков след завръщането си от Индия.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Видял

Видял

21.02.2023 | 20:51

но кога ще я има технологията в Пазарджик или ще си остане само видяното ?

Отговори
0 0

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?