Следвайте ни

Набелязаха мерки, ако разпространението на COVID нарасне

Пазарджишко е в зелена зона по заболеваемост от COVID, РЗИ призова хората да се ваксинират

viber icon

На заседание на Областния кризисен щаб за борба с COVID-19 беше представен Национален оперативен план за справяне с пандемията
В изпълнение на указанията на МЗ, областният управител Иван Васев проведе днес заседание на Областния кризисен щаб, на което беше представен и обсъден, приетия с Решение № 518 на Министерския съвет от 15 юли 2021 г. Национален оперативен план за справяне с пандемията от SARS-CoV-2.
Заболеваемостта от COVID-19 в Пазарджишка област е 16,6. на 100 000 население, което поставя област Пазарджик в зелената зона към днешна дата. Общият брой на заразените пациенти от началото на пандемията е 11 393, оздравелите са 10 471, починалите са 873. Броят на лицата с коронавирус на домашно лечение в момента е 33, хоспитализираните са 10. 880 лица са поставени в момента под карантина, за изминалата седмица в област Пазарджик са направени общо 120 PCR проби. Общият брой ваксинирани към дата 26.07 е 52 539 , от които 25 547 със завършена имунизация. Ваксинираните лица на възраст от 12 до 18 г. са 54. Данните бяха представени по време на заседанието от директора на РЗИ Пазарджик д-р Хюля Шериф.
Основната цел на разработения Национален план за справяне с пандемията е създаването на организация, която да отчита спецификите и потребностите на всеки регион, по отношение на:
- предвидените в него съответни противоепидемични мерки, в случай на повишаване ръста на заболяемостта от COVID-19 в страната и в съответния регион;
- контрола по спазването на въведените противоепидемични мерки и спазването на предписаната задължителна карантина на контактни лица и изолация на болни и заразоносители;
- своевременната диагностика и лечение, включително осигуряване на необходимия брой легла за хоспитализация на пациенти с COVID-19, които се нуждаят от болнично лечение и интензивни грижи.
Всички болници в областта имат готовност да приемат пациенти с COVID-19 и разполагат с необходимия брой легла при повишаване на заболеваемостта в региона.
Областният кризисен щаб отправя апел към гражданите на областта да се ваксинират в разкритите за целта общо 14 специализирани имунизационни кабинети или при общопрактикуващите лекари. За момента ваксината е най-ефективното средство за превенция и противодействие на COVID-19 .

*Източник - Областна администрация - Пазарджик

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Що за призив - вкасинирайте се !?

Що за призив - вкасинирайте се !?

26.07.2021 | 16:42

Навсякъде където са 65%+++ ваксинирани в момента има 4-та вълна - Англия, Кипър, Малта, Израел, ......

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?