32

На търг за 280 000 лв.: Обявиха училище за публична продан

Училището в стрелчанското село Смилец е обявено за публична продан от съдия-изпълнител. Масивната двуетажна сграда, заедно с огромен двор и прилежащи постройки се предлага за малко над 280 хил. лева.

Имотът е изваден на търг от частен съдия-изпълнител, като огледите и подаването на оферти ще продължат от 8 февруари до 8 март. Предложенията се подават в канцеларията на Районния съд в Панагюрище. Явното наддаване ще се състои на следващия ден точно по обяд. Началната цена е 280 152 лева. Тя е 80% от стойността на имота, тоест - това е трета продан (при всяка следваща се намалява с 10 на сто). Срещу нея евентуални нови собственици получават регулиран поземлен имот с площ близо 6 декара плюс всички сгради в него. Самото училище е с РЗП 578 кв. м, отделно има тоалетна от 54 кв.м, споменати са и други подобрения.

Някогашното школо не работи от години, а от приложената документация се разбира, че е стигнало до търг заради дългове на частна фирма. Сред тежестите се споменава още, че длъжникът е продал имота на друго търговско дружество, което пък го е прехвърлило на трето с идентично наименование като второто, така че вероятно ще има известни трудности при уреждането на собствеността при предстояща покупка.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?