Следвайте ни

На среща в Црънча: Попов обяви какво ще се прави с дарението на Пеевски(СНИМКИ+ВИДЕО)

viber icon

Модернизация на парка, реновиране на стадиона, изграждане на спортно игрище с изкуствена настилка, реконструкция на читалището и направа на още 4 детски площадки в село Црънча.

 

За реализацията на всичко това ще бъдат похарчени парите от дарението на бизнесмена Делян Пеевски(350 000 лв.), в частта му, касаеща пазарджишкото село. Това обяви кметът на Пазарджик Тодор Попов, който  тази вечер се срещна с жителите на Црънча.

Заедно с него беше и кметът на селото Ангел Руков. 

Пред събралите се на площада хора Тодор Попов съобщи, че от понеделник стартират дейностите по проекта за новия парк, а също така и че в рамките на изтеклия един месец той и хората от екипа му са се запознали с нуждите на селото от придобивки, различни от парка.

Попов каза, че се е срещнал с дарителя Делян Пеевски, за да го попита дали е възможно част от средствата да бъдат пренасочени към други дейности. Получавайки съгласие по този въпрос, той на свой ред е уведомил кмета Руков и се е стигнало до днешната среща с хората.

Сред тях бяха и представители на Инициативния комитет за развитие на селото, които също имаха искания към кмета. Част от тях касаят именно новия парк и обзавеждането на две помещения в кметството, където да могат, да се събират младите хора от Црънча.

По време на срещата стана ясно, че в селото ще бъдат направени четири детски площадки, игрище и голяма сцена, която ще бъде разположена в бъдещия парк. Ще бъде закупена косачка за нуждите за поддръжка на зелените площи и стадиона, а по спортното съоръжение предстои изграждане на поливна система и поставяне на седалки.

Една част от средствата ще отидат за реновиране на читалището в Црънча. 

 

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Тоя мазния

Тоя мазния

04.07.2020 | 20:39

как мазно искаше да продаде гората през пролетта. Защо не даде парите на селяните да решат как да ги ползват най добре?

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?