Следвайте ни

На пазара преди Никулден: Много шарани, малко купувачи

viber icon

Вяло върви търговията с прясна риба на кооперативния пазар в Пазарджик, часове преди големия християнски празник Никулден(6-ти декември), видя репортер на "Марица". 

Интересното е, че тази година търговците са повече от обичайното, но опашки от купувачи, характерни за този период на предишните години липсват. 

"Търся си див шаран, но тези които са изложени тук са само от промишления риболов и не ми харесват. Ако не си намеря другаде ще заложа на речна риба.", твърди 53-годишният Милен Петков. 

На метри от него търговец на шаран гордо позира пред нашия репортер и предлага апетитен екземпляр за 6 лева килото. 

"Виж го какъв е хубав. Само е за пълнене и във фурната.", агитира продавачът. 

Цената на шараните в няколкото ситуирани до пазара обекти е закована в диапазона 6-6,50 лв. за килограм. Далеч по-евтин е толoстолoбът, който се харчи за едва 3 кинта килото. 

От речната риба по традиция най-скъпа е пъстървата, която е с цена 13 лева.

В специализираните магазини се предлага още щука, каракуда, сом и сьомгова пъстърва, чиято миза е приравнена с тази през цялата година.      

Големите търговски вериги в Пазарджик също предлагат от началото на седмицата шаран и толостолоб, които се харчат на цени близки до тези на кооп пазара.  

 

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?