Следвайте ни

На днешната дата преди 4 г. си отиде арх. Любомир Здравков

Новини от Пазарджик и региона

viber icon
Днес се навършват 4 години от кончината на известния пазарджишки архитект Любомир Здравков. Той почина на 73-годишна възраст, като остави след себе си редица знакови сгради в областния център. Негово дело са Спортната зала „Васил Левски”, хотел „Елбрус”, Областната дирекция на полицията, Държавния архив, бившия Пионерски дом, сега – Регионална библиотека „Никола Фурнаджиев”, трите блока край Марица, известни като Манастирите, множество многофамилни и еднофамилни жилищни сгради.
Арх. Здравков е участвал в разработването на градоустройствения план на централната градска част на Пазарджик. Бил е главен архитект на общините Пазарджик и Пещера, истински ценител на старата възрожденска архитектура./ „Пазарджишка Марица”
Дора Цветкова

Дора Цветкова

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Дора Цветкова е завършила Българска филология в ПУ "П. Хилендарски" през 2000 г. Междувременно работи като учител в различни учебни заведения и специализира "Управление на малка фирма" към Центъра за пазарна икономика в Пловдив. През 2000 г. започва работа в медийния сектор – в. "Новини в цени" и "Знаме". От 2011 г. е в екипа на "Пазарджишка Марица".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?