Следвайте ни

На 15 места събират подписи срещу „Синя зона”

Новини от Пазарджик и региона

viber icon
Дора ЦВЕТКОВА, Пазарджишка Марица

Петнайсет търговски обекта в Пазарджик, основно магазини, събират подписи срещу разширяването на „Синя зона” с нови 17 улици, научи „Пазарджишка Марица”. Вчера късно следобед инициаторите на интернет-петицията са пуснали и подписка на хартия. Екземпляри от нея са разпространени на места, където се събират повече хора и може да се очаква по-силна обществена подкрепа.

Както „Пазарджишка Марица” информира, няколко младежи от града започнаха електронната петиция часове, след като кметът Тодор Попов обяви новината за разширяване на местата за платено паркиране.

„На 11.10.2016 година Общински съвет - Пазарджик е приел решение за ПОРЕДНО разширяване на Синята зона в града. Този път на прицел са части от 17 улици, някои и целите от район "Широк център" в областния град. Така платеното улично паркиране ще достигне крайните квартали, а скоро с този темп може да превземе и тях.

Нека не забравяме, че Пазарджик не е Париж и толкова много улици да са платени е подигравка с хората в град с високи данъци, високи такси за общинските паркинги и съвсем скоро вдигната такса "Синя зона".

Нека не забравяме също, че има градове (като Перник, който дори е по-голям от Пазарджик), в които няма "Синя зона". А нашият център ще бъде "посинен" целият, защото си мълчим!”, се казва в призива на петицията.

Въпреки недоволните коментари обаче тя потръгна с разочароващи резултати – споделяна във Фейсбук близо 370 пъти, но подписана едва от около 200 човека.

Това очевидно не обезсърчава младите ентусиасти, решили да доведат нещата до различен край. Обнадеждени са, че срещат съмишленици в лицето на предприемачите, с които са говорили, както и на техни клиенти, предложили да събират подписи от врата на врата. Разпространението на екземпляри от подписката ще продължи и с още търговски обекти.

По тяхна молба публикуваме местата, където гражданите могат да подкрепят искането да не се разширява „Синята зона” с нови улици:
1. Хран. магазин "Today" (до Данъчното на бул. "България")
2. Хран. магазин "Calipso" (срещу Данъчното на бул. "България")
3. Хран. маркет "Топ маркет" (между аптеки "Панацея" и "Марешки" при б-ца "Здраве")
4. Магазин за хранителни стоки и риба в кв. Запад (зад автобусното обръщало)
5. Хран. маркет "Тарита" - жк Запад
6. Бакалия "Устрем" - жк Устрем
7. Хран. маркет "Ставропол" - жк Ставропол (зад сергиите и автомивката)
8. Хран. маркет "Дакрис" - жк Чиксалън (на пресечката на "Петър Бонев" и "Т. Каблешков")
9. Хран. маркет "Дани" - жк Чиксалън (при светофара на "Бенковска" и "П. Бонев")
10. Хран. маркет "Краси" - жк Щаба (на "Бенковска" - пред храм "Св. Константин и Елена")
11. Хран. магазин "Мекон" - жк Младост (с лилавата крава отпред)
12. Хран. маркет - жк Младост (голямият зелен магазин на булеварда - пред блоковете)
13. Хран. магазин - жк Щаба (на кръстовището на "Бенковска" и "К. Честименски" - зад спирката на тролея, посока центъра)
14. Магазин за цигари и зах. изделия (на ул. "Хан Крум" - точно срещу БЧК Пазарджик).
15. Днес бланки ще бъдат оставени и в магазините "Идея" (на канала - срещу бившия р-нт "Хеброс"), сергиите на Лютата и в търговията из някои складове./ "Пазарджишка Марица"
Дора Цветкова

Дора Цветкова

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Дора Цветкова е завършила Българска филология в ПУ "П. Хилендарски" през 2000 г. Междувременно работи като учител в различни учебни заведения и специализира "Управление на малка фирма" към Центъра за пазарна икономика в Пловдив. През 2000 г. започва работа в медийния сектор – в. "Новини в цени" и "Знаме". От 2011 г. е в екипа на "Пазарджишка Марица".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?