32

МЗ спря търга за апетитна вила към Белодробната болница във Велинград

Министерството на здравеопазването (МЗ) сезира прокуратурата за случай с продажба на недвижим имот на двуетажна масивна сграда (Вила на управителя), собственост на „Специализирана болница за продължително лечение и рехабилитация на пневмофтизиатрични заболявания „Света Петка Българска” във Велинград, съобщиха от пресцентъра на ведомството. 

Със свое писмо министърът на здравеопазването проф. Христо Хинков е изискал процедурата по провеждането на търга да бъде незабавно прекратена поради констатирани нарушения в обявлението на процедурата. 

Действията по стопанисването и отдаването на търг от страна на болницата вече са обект на прокурорско разследване. Всички необходими документи са предадени на прокуратурата и до нейното произнасяне МЗ не може да оповестява допълнителни данни за констатираните нарушения, уточниха от министерството. 

БТА припомня, че на 26 юли миналата година съдът потвърди конфликт на интереси по отношение на бивш управител на друга болница във Велинград. Върховният административен съд остави в сила решение на Административен съд – Пазарджик, с което е потвърден конфликтът на интереси по отношение на д-р Жеко Чешмеджиев, бивш управител на Многопрофилна болница за активно лечение – Велинград (МБАЛ – Велинград), съобщиха от Комисията за противодействие на корупцията и за  отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ).

Общата сума, наложена на д-р Жеко Чешмеджиев като глоби и отнемания на материална облага, е в размер на 26 833 лв.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?