Следвайте ни

МВР-Пазарджик даде рамо на Гешев за главен прокурор

Ръководството на Областната дирекция на МВР даде подкрепата си за кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор на страната ни. На интернет сайта на Висшия съдебен съвет са публикувани становища от органите на съдебната власт, професионални организации и други институции в подкрепа на номинацията на Гешев, който в момента е заместник на главния прокурор. Едно от тях е на полицейското ведомство в Пазарджик.

Ето и съдържанието на документа, подписан от доскорошния директор на ведомството Йордан Рогачев:

„Ръководството на Областната дирекция на МВР в гр. Пазарджик заявява категоричната си подкрепа към направената кандидатура на г-н Иван Гешев за избор на Главен прокурор на страната ни. Тази позиция е в резултат на напълно обективно и безпристрастно мнение, основано на преки наблюдения от дейността на г-н Гешев в качеството му на ръководител на Специализираната прокуратура, а към настоящия момент на заместник-главен прокурор!

Той е доказал се във времето прокурор от кариерата, с впечатляващи резултати в противодействието на организираната престъпност и разследването наа престъпления с голям обществен отзвук.

Уверени сме, че в качеството си на Главен прокурор той ще продължи да надгражда наложените добри практики в работата на държавното обвинение, ще поддържа създадената атмосфера на изключително добро и ползотворно взаимодействие между прокуратурата и органите на полицията“, се казва още в становището.

Редом с него са публикувани още близо 30 документа с подобно съдържание от районни и окръжни прокуратура в страната, като списъкът завършва с отворено писмо от Гражданско сдружение Инициатива „Правосъдие за всеки“ и позиция от Васил Крумов Петров – доктор по административно право и съдия в Софийския районен съд. Сред тях няма становища от други прокуратури или съдилища в Пазарджишко.

Дора Цветкова

Редактор

Дора Цветкова е завършила Българска филология в ПУ "П. Хилендарски" през 2000 г. Междувременно работи като учител в различни учебни заведения и специализира "Управление на малка фирма" към Центъра за пазарна икономика в Пловдив. През 2000 г. започва работа в медийния сектор – в. "Новини в цени" и "Знаме". От 2011 г. е в екипа на "Пазарджишка Марица".   Още

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори?