Следвайте ни

МВР и социални проверяват 10-годишен, подкарал БМВ

Горд дядо се похвали във Фейсбук, навлече ядове на любимия си внук

viber icon

Полицията и социалните служби погнаха ромска фамилия от Пещера, след като горд дядо се похвали в социалните мрежи как 10-годишният му внук кара луксозното му БМВ по улиците на града, а в друг клип размахва пистолет. Мъжът вече има акт, предал е оръжието на служба КОС, а преписката ще бъде предадена и на „Закрила на детето“.

---------

До сблъсъка с властите се стига, след като дядото, представящ се в социалните мрежи като Асен Ганчев-Фончо, прави „реклама“ на малолетния си внук. На един от няколкото клипа се вижда как малкият вози родата с кола по пещерските улици с прилична скорост и изпънал врат, за да може да вижда през предното стъкло. Това се случва под възторжените възгласи на възрастните му роднини в купето, от които Фончо-младши очевидно се чувства още по-горд.

Невръстният наследник е заснет и как държи пистолет

Набиват се на очи купищата злато навсякъде из кичозно лъскавия дом на фамилията, а на едно от видеата малкият „сурвака“ роднини, като ги бие по главите с пръчка, украсена само с огромни златни монети и дебели ланци. В замяна получава не железни пари за желязно здраве, а две едри розови банкноти в евро. Клипът е озаглавен "Фончо - президент".

Самохвалството на баровците обаче не остава незабелязано. Районното управление в Пещера започна незабавна проверка по случая съвместно с пътни полицаи и инспектор от „Детска педагогическа стая“, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Мирослав Стоянов.

До момента е установено, че 50-годишен мъж от Пещера е собственик на луксозното возило от клипа. Съставен му е акт по Закона за движение по пътищата за това, че е предоставил автомобила на малолетен „шофьор“. Бащата на детето пък е собственик на оръжието - газ-сигнален пистолет.

Той е предоставен на служителите от КОС, образувана е преписка

Родителите на момчето в момента са извън страната, затова само на дядото е съставен предупредителен протокол. Преписката ще бъде предадена и на „Закрила на детето“.

След мълниеносното разпространение на видеата в социалните мрежи и последвалата реакция на потребители дядото опита да ги премахне и днес вече ги няма на стената му, но са запазени на други места в мрежата. В опит да избегне неизбежното той е оставил де факто само рождената си дата и една снимка на Фончо-младши като по-малък заедно с нагиздено в скъпа рокля момиче.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?