Следвайте ни

МВР и пожарната: Бъдете нащрек за лошо време!

Специално предупреждение заради очакваните нови бури по-късно днес разпространиха МВР, главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" и Региионалната й служба в Пазарджик. В текста е припомнено как трябва да действа местната власт при възникване на извънредни ситуации. Писмото е изпратено до местната дирекция на вътрешното ведомство, до Областната управа, ЕВН, БЧК, Спешна помощ и кметовете на общини, като към него са приложени и прогнозите за времето.

Ето и пълния текст:

"В РДПБЗН – Пазарджик постъпи информация от:НИМН-МОН и МЦ на ВВС, че  за 25.06.2019 г. е обявен „жълт“ код за купесто-дъждовна облачност, придружена с интензивни краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Има условия и за градушки. Количества до 30-35 л/кв.м.

Във връзка с метеорологичната прогноза  следва да се предприемат  мерки за повишаване готовността за действие:

1.Да бъде създадена организация за информиране на населението, чрез средствата за масова информация за предприетите действия за ограничаване  и ликвидиране на произшествията от опасните явления и правилата за безопасно поведение.

2.Да бъде създадена организация за въвеждане, при необходимост на Общинските планове за действие при бедствия .

3.Чрез дежурните длъжностни лица в Областен и Общински съвети за сигурност, дежурните части на ОДМВР, диспечерски пунктове на ОПУ и районни пътни служби, на електроразпределителни дружества, е необходимо  да се следи за измененията на обстановката  по републиканските  и общински пътни мрежи, снабдяването с електроенергия и питейна вода, състоянието на телефонните и телекомуникационни връзки и системи, като за целтапри възникване на критична (бедствена) ситуация, своевременно да се уведомява оперативния дежурен в ОЦ при РДПБЗН-Пазарджик.

       Телефони: 034441112 ;034444187; 034434160

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори?