Следвайте ни

Мутри ли пребиха баща пред очите на детето му?

viber icon

Връщат ли се мутренските времена в Панагюрище? И дали изобщо са отминавали? Какво стои в основата на жестокия побой над баща на обществено място, пред училище и пред ужасените очи на собственото му едва 10-годишно дете? Ще има ли наказани или потресаващият случай ще се потули, както неведнъж е ставало, включително и с по-тежки престъпления? Тези въпроси си задават панагюрци след нападението в сряда, което вкара пострадалия 46-годишен баща в Хирургията на пазарджишката болница.

Мутренският акцент в темата се разпалва от разкази на очевидци пред национални медии, че покушението е извършено от местен бизнесмен, демонстриращ поведение на недосегаем – Иван Балабанов. В някои публикации се цитират думи на свидетели, според които нападателите – няколко мъже, изскочили от „Ролс-Ройс“ с номер 2222. 

В официалната пресинформация на полицията се съобщава за трима арестувани – двама софиянци на 39 и 52 години и 35-годишен жител на село Оборище. Направи впечатление, че в текста не се посочват инициали, но според панагюрци, оборищенецът е именно Балабанов. От дирекцията на МВР не потвърдиха и не отрекоха това  - въздържат се от оповестяване на подробности, тъй като тече разследване под наблюдението на прокуратурата. У 35-годишния е намерен и незаконен 9-милиметров пистолет „Браунинг“ с патрони. 

Пребитият пък твърдял, че нямал спомен какво му се е случило. Той не е в тежко състояние, без тежки увреждания е, има само повърхностни наранявания и комоцио. Приет е с временна загуба на съзнание, съобщиха от Областната болница. Ориентиран е, контактен е, при направените изследвания не са установени травми, налагащи допълнителни интервенции. Вероятно скоро ще бъде изписан.

Кой е спряганият за двигател на атаката Иван Балабанов? Възпитаник е на Спортното училище в Пловдив с профил лека атлетика. Мненията на съгражданите му за него са разнопосочни. Колкото хора го окачествяват като мутра, толкова го определят и като самозабравил се позьор, демонстриращ несъществуващ висок стандарт. Знае се, че е бивш атлет. Името му е известно в Панагюрище не само с лошо – спонсорирал е спортни клубове, а през лятото на 2018 година се нареди сред големите дарители, помогнали на 40-годишна жена да се подложи на бъбречна трансплантация. Неговият принос тогава бе 10 000 лева.

За народа в средногорския град обаче е непростимо да се разиграва такъв ужасяващ екшън пред очите на дете, каквито и да са били взаимоотношенията между нападатели и жертва. Някои вярват, че „никой не си е тръгнал от този свят, без да плати за греховете си“, други пък са убедени че на виновника ще му се размине, защото имал връзки където трябва. Не само в Пазарджишко.

Подозираният за нападението, известен с прозвището Балабана, очевидно е достатъчно предпазлив. Има профил във Фейсбук, но информацията в него явно е достъпна само за приятелската му листа. Впечатляваща е обаче снимката на корицата, където той се усмихва широко на фона на две луксозни возила – „Мерцедес“ и „Ролс-Ройс“. И двете са с регистрационни табели, започващи със СВ и с номера от по четири двойки. Мълвата твърди, че притежавал и „Порше Кайен“, също с по четири двойки на табелите.

Противоречива е информацията за това какъв бизнес има Балабанов, но се говори, че бил работодател на пострадалия Нешо Юруков (той също е свързан със спорта, името му фигурира в Управителния съвет на клуб „Олимпия“, но е заличено през 2017 година). После между двамата възникнал конфликт, за който се предполага, че е и причина за нечовешкото престъпление, чийто неволен свидетел става десетгодишно хлапе.

Причините за публичния побой, нанесен пред училище и пред ужасения поглед на десетгодишно дете, се изясняват. Водят се две досъдебни производства – за мелето и за незаконното оръжие. Днес се очаква прокуратурата да реши дали да удължи срока за задържане на тримата арестувани вчера мъже със 72 часа.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Нора от Панагюрище

Нора от Панагюрище

24.01.2021 | 22:58

Ваньо Вазелина ми каза, че вече е станал булка на един голям ром с парафиниран член в Пазарджишкия. Де да имах и аз този късмет

Отговори
0 0
Джери

Джери

20.01.2021 | 17:42

Къв атлет е тоя бе. Со - п - ол. Като брат си Велко Халката . Тия са наи смешните хора Вазелина и брат му . Мишоци а се праат на мъже. Ще стане Иванка в ареста тоя ако се застои

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай