Следвайте ни

Муцката пребори COVID-19, горещо благодари на доктор

viber icon

Пазарджишкият ъндърграунд герой Мирослав Тодоров – Муцката  излезе победител от челния си сблъсък с COVID-19. Той бил повален от вируса преди 2 седмици, но в началото на обърнал внимание и развил пневмония. След навременна намеса на лекарите обаче Муцката се вдигнал и вече в групата на оздравелите от COVID.

„Вярно е, че много хулим лекарите, но има и такива, които заслужават благодарност. Пример за това е д-р Тодор Раковски от ЦСМП – Пазарджик, от чието отношение към пациента съм възхитен.”, сподели пред наш репортер Дон Муцан. 

„Потърсих спешна помощ на 112. Случи се, че при мен на домашния адрес дойде въпросният д-р Раковски. Не мога да опиша с каква хуманност се отнесе този медик към мен. Направи всичко, каквото трябваше. Назначи ми лечение, а в следващите дни не спираше да се интересува от състоянието ми. Стана така, че прекарах цялата пневомния в домашни условия. За тези 10-12 дни назад изпих хапчета, колкото не съм погълнал за 45 години, но в крайна сметка резултата е, че оздравях и това дължа на този пазарджишки лекар.”, подчерта Тодоров. 

Муцката призна, че най-тежко му било на 4-тия и 5-тия ден от започване на симптоматиката. „До този момент поддържах температура 37,5-38 градуса. Бях като пребито куче. После явно антибиотиците започнаха да действат и от ден на ден започваше да ми олеква.”, разказа Мирослав. 

През цялото време плътно до него била нежната му половинка Спаска, която му вдъхвала кураж и го обгрижвала.

„COVID не е майтап. Още като бяхме в Испания видяхме за какво става дума. Там мерките винаги са били много твърди. Хората трябва да са отговорни.”, призова Муцката.   

 

 

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?