32

Мощна подкрепа от Сърница за пострадалите от труса в Турция и Сирия

Жители на родопската община дариха 45 697 лева, 500 паунда, 80 евро и 660 турски лири

За пореден път жителите на град Сърница и селата в родопската община демонстрираха съпричастността си  към хората, изпаднали в нужда и конкретно хората в бедстващите райони от земетресенията в Турция и Сирия.

Събраните средства от трите джамии в Сърница за пострадалите в двете държави са 45 697 лева, 500 паунда, 80 евро и 660 турски лири. Сумата е предадена на Районното мюфтийство в Пазарджик, което ще придвижи събрната помощ до изпадналите в беда.

От трите джамии изказват благодарности към местните жители, включили се в дарителската кампания и се молят положението в Сирия и Турция по-скоро да се подобри, а у нас да не се случват толкова тежки събития.

В градчето продължава кампанията за набиране на продукти и вещи от първа необходимост за бедстващите в Сирия. Събират се основно храни и консерви, зимни дрехи, обувки и ботуши, одеяла и завивки - неползвани или нови. Даренията се предават в арабския магазин на центъра в градчето. Координатор е Муафак - сирийски гражданин, който живее в Сърница.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?