Следвайте ни

Мощен фойерверк едва не рани майка с две деца

Те са оръжия, да ги забранят, преди още някой да е пострадал - настоява пазарджиклийката

viber icon

Пазарджиклийка и двете й деца едва не пострадаха при експлозия на мощен фойерверк съвсем близо до тях. Спасило ги купето на семейния им автомобил и това, че в този момент не са тръгнали да излизат, разказа жената, която е в шок от случилото се.   

 

Инфарктната ситуация се разиграла вчера. Четиричленното семейство излязло из града. Мъжът паркирал на една от улиците до строяща се къща и отишъл по работа. Жена му с двете деца, едното от които е в предучилищна възраст, а другото на 2 годинки, останали да го чакат на топло в колата.

След малко минали група момчета на по около 12 години. Едното хвърлило нещо на намираща се близо до автомобила купчина камъни. 

Видял се пушек, след него просветнало и се чула експлозия, а в следващия момент се разхвърчали камъни, част от които заудряли ламарините отвън.  

„Ако в този момент бяхме тръгнали да излизаме, със сигурност щеше да има пострадали, убедена е Валентина Асенова. Първата ми реакция беше да скоча и да се развикам срещу тийнейджърите, но не можех да тръгна след тях, защото и двете ми деца страшно се изплашиха. Разпищяха се, разплакаха се, много време не успявах да ги успокоя! Беше ужасно!“ 

Жената звъннала на 112, макар да знаела, че оттам няма какво да направят, след като малките бомбаджии вече са избягали. Искала обаче да се знае, че има още един инцидент с фойерверки, макар и без пострадали.

„Крайно време е тези гърмящи пособия да се забранят тотално - смята Валентина. - Не виждам нищо весело в тези гърмежи, а да се хвърлят, без да се мисли за рисковете, е направо престъпление.

Колко инциденти още трябва да станат, за да се сети някой, че това е опасно?! Щом раняват, те са вид оръжие!“.  

Асенова обмисля да потърси съмишленици и да организира петиция срещу свободната продажба на пиратки и фойерверки. Има намерение да потърси подкрепа и от депутати, за да съдействат за законодателни промени. Надява се след дългогодишното говорене по темата най-накрая да се въведе поне по-строг контрол при използването им.

Припомняме, че и тази Нова година не се размина без ранени от пиротехнически изделия. 35-годишен мъж от село Црънча стигна до Спешно отделение, след като пиратка избухнала в ръката му. И ако на него му се е разминало с по-леки наранявания, други след такива "веселби" остават без пръсти, без китки, без очи и с грозни спомени за цял живот.  

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Права е

Права е

07.01.2021 | 22:09

жената! Като се напият, тогава най-често посягат към фойерверките, и тогава стават белите. Да не говоря, че истинска заря, с онези огромни огнени сфери не съм виждал от Бай Тошово време!

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?