32

Монумент с молитва поставят в центъра на Черногорово, вдигат народен събор

Каменен монумент с молитва: "Пресвета Богородице, спаси ни!" ще бъде издигнат в центъра на Черногорово. Откриването предстои на 24 май, когато в селото вдигат и народен събор. Скулптурата е изработена с дарение от пазарджишки предприемач, който е родом от Черногорово, а в знак на благодарност от кметството ознаменуват събитието с общоселски празник.

Съборът ще започне от 9,30 часа, като в програмата ще вземат участие малчуганите от местната детска градина, началното и основното училища, фолклорната певческа и танцова група към читалището, Ансамбъл "Пазарджик" и Формация "Наздравица".

Народното веселие за Деня на просветата е само едно от предстоящите събития в културния живот на селото. Наскоро на читалищната сцена гостуваха актьорите Яна Маринова и Свежен Младенов с постановката "Любовни писма" (нещо, което не се бе случвало от години), а посещението им привлече публика не само от Черногорово, но и от Пазарджик. Интересът към сценичното изкуство явно е голям, защото е ясня датата на следващата постановка - 31 май. Тогава от 11,00 часа на читалищната сцена ще гостува Драматично-кукленият театър "Константин Величков" с пиесата за деца "Дядовата ръкавичка" с участието на Александър Братоев, Детелина Стойчева, Елина Чанева, Захаринка Терзиева. Всеки момент ще бъдат пуснати и билетите за представлението.

На 22 юни вечерта пък черногоровската публика ще може да се потопи в магията на българския фолклор с концерта на Ансамбъл "Пирин". Билети може да се купят от читалището на цени от 20 до 26 лева за ВИП местата.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?