32

Момчета намериха и върнаха крупна сума от агросубсидии

В чантата с тях имало дебитна карта с паролата на листче, както и мобилен телефон

Двама единайсетокласници от Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт в Пазарджик намериха чанта с крупна сума от пари и я върнаха на собственика, съобщават от учебното заведение. Те ще бъдат наградени с грамота за доблестната постъпка.

Васил Араланов от 11.А клас и Димитър Тричков от 11.Б клас на 31 октомври вечерта намират чанта с пари на кръстовището на булевардите „Георги Бенковски „ и „Христо Ботев“ . Те са с техен приятел от друго училище. От торбата изпада и телефон. Момчетата без колебание отварят телефона и тъй като няма парола звънят на последния набран номер. Оказва се, че това е дъщерята на пострадалата. Става дума за жена - земеделски производител от близко село, която има сергия на градския пазар в центъра на Пазарджик. В чантата освен пари е имало пликче с дебитна карта с листче с паролата към нея. В картата е имало също голяма сума от преведени пари от държавна субсидия.  Торбата, по думите на жената, е изпаднала от семейния бус на прибиране към дома същия ден. Парите, телефона, дебитната карта са предадени на собственичката.

Вчера тя лично е отишла в училището, за да благодари на Васко и Димитър. На срещата с директорката Таня Благова жената е разказала за добрата постъпка на момчетата. Ръководството ще връчи грамоти за доблестна постъпка на единайсетокласниците, пишат още от гимназията.

„Възхитена съм от това, че при нас има толкова добри деца. Въпреки че ние обучаваме нашите ученици, възпитанието за честност и почтеност е от семейството.“, коментира директорът Таня Благова, която разговаря с родителите на Васко и Димитър.  

Оцени новината

Оцени новината
4.3/5 от 6 оценки
4.3/5 от 6 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

12.11.2023 | 17:49

Похвално Доблестни Младежи

Отговори
2 0
София

София

14.11.2023 | 18:33

би могла да им остави 100 лева да се почерпят1

Отговори
0 0

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?