Следвайте ни

Момченце е първото коледно бебе в МБАЛ - Пазарджик

16-годишна родилка от село Говедаре е майката

viber icon

Момченце е първото коледно бебе, родено в Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ-Пазарджик.

Бебето се е родило на 26-ти декември в 8.45 ч., съобщиха от болничното заведение.

То тежи 3 кг. и 300 гр. и е с височина 50 см. Раждането, което протича нормално, е първото за 16-годишната родилка от пазарджишкото село Говедаре.

За появата на момченцето на бял свят помагат акушер-гинекологът д-р Анна Геворгян, акушерка Лазарина Ранчева и микропедиатърът д-р Цена Гроздина.
Няма родени бебета на Бъдни вечер и на 25 декември, информира началникът на АГО д-р Илиян Траянов.
760 новородени са преминали през Неонатологично отделение през 2020 г. 580 от бебетата са родени в МБАЛ-Пазарджик, а останалите 180 са преведени от други лечебни заведения, съобщиха от Неонатологично отделение.
В момента в Неонатологията на областната болница се полагат грижи за 12 деца. Четири от новородените се намират в Интензивен сектор, сред тях са и две близначки.
Екипите на АГО и Неонатологично отделение поздравяват всички семейства, които са им се доверили и си пожелават много здрави бебенца през 2021 г.

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?