Следвайте ни

Мобилни екипи дебнат за маски и дезинфекция във Велинград

viber icon

На територията на община Велинград започват масови проверки за спазване на противоепидемичните мерки, предупреждават от общината в родопския град.

Постоянно нараства броя на регистрираните случаи на COVID-19, както в страната, така и в региона. Единственият начин за ограничаване разпространението на вируса е стриктното спазване на противоепидемичните мерки. В тази връзка от Министерството на здравеопазването изискват по-строг контрол от страна на полицията, общините и здравните служби.

Мобилни екипи от общински служители ще проверяват дали се носят маски, дали се спазва дистанция и дали се извършва дезинфекция на територията на обществени институции, банки, дневни и нощни заведения, хотели, търговски обекти и др. Спрямо нарушителите ще бъдат прилагани съответните административно-наказателни мерки. Минималната глоба за лице, което не носи маска, е 300 лв.

Информация за извършените проверки на територията на община Велинград и резултатите от тях ще се дава ежеседмично на Областния оперативен щаб.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?