32

Много силно представяне на Михаела Стефанова на Европейска купа по фехтовка

Поредно силно участие записаха състезателите по фехтовка от СК "Пентатлон" (Пазараджик) - Михаела Стефанова и Калоян Костадинов. Те участваха на Европейската купа за кадети по фехтовка в Братислава (Словакия).

Отборът на България бе в състав Михаела Стефанова, Виктория Велиславова, Александра Сучкова и Боряна Митова и направи истински фурор, класирайки се на 4-то място в конкуренцията на 22 отбора. В първия кръг фехтовачките ни победиха Словакия с 45:32. В двубоя за място сред най-добрите 8 - Велиславова, Стефанова, Сучкова и Митова, се представиха блестящо и отстраниха Украйна с 45:44. В четвъртфинала българките се наложиха над Израел с 45:37, а в полуфинала се изправиха срещу първия отбор на САЩ. Нашите момичета отстъпиха с 27:25 пред американките, които впоследствие спечелиха турнира.

В индивидуалното състезание Михаела Стефанова се класира на 29-о място в конкуренцията на 266 състезателки от над 20 държави. От груповата фаза тя излезе с 5 победи и 1 загуба и се класира сред първите 128 на директни елиминации. За влизане в първите 64 и по-късно за първите 32, тя преодоля последователно представителките на Израел (Леона Твинстра) с 15-6 и Михал Кохен с 15-14, но загуби от американката София Джейкъл с 15-8.

Другият наш представител - Калоян Костадинов се класира на 76-о място от 323 състезатели.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?