32

Младо семейство от Юнаците дари храни на 50 домакинства

Скромните Трифон и Василка не искали да се говори за жеста им, техни приятели го афишираха с надеждата и други да последват примера им

Младо семейство от Юнаците наскоро е направило дарение от 50 еднакви хранителни пакета на също толкова домакинства в тежко финансово положение. Направили го заради самото добро, без да се хвалят, но техни приятели разказаха за случилото се, убедени, че и други ще последват примера им.
Трифон и Василка Кузеви са около 30-годишни, от село Юнаците, имат едно детенце. Занимават се със семейно земеделие - грижат се за около 70 дка ниви, на които отглеждат картофи, зеле, карфиол и други зеленчуци.
Не са богати, но са с големи сърца, казва за тях техният приятел Христо Христов. Той е от Пазарджик, съпругата му е козметичка, а Василка посещава салона й. Така младата земеделка един ден споделила, че с Трифон са решили да помогнат на по-бедни от тях хора с храни. Част от пакетите били раздадени в Юнаците, а семейство Христови били помолени да предадат на още 10 домакинства в Пазарджик другите.
Във всяка от чантичките имало пиле, олио, брашно, ориз, захар. Всички продукти Кузеви купили със свои пари, без да правят кампании. Христо, възхитен от жеста им, казал на Трифон, че това трябва да се знае, а младият човек скромно отвърнал, че не го е правил, за да се хвали. Въпреки това пазарджиклията съобщил за благородната им постъпка в социалните мрежи.
"Нека се знае! Тези хора са пример за подражание. Имат много правилни разсъждения и възгледи за живота" - допълва Христо, който е сигурен, че и други хора като Кузеви - с добри сърца, ще се вдъхновят да направят добро.
Трифон и Василка са от ромски произход. Християни са и са много набожни. Техните пазарджишки приятели предполагат, че не за първи път правят дарения, но може би преди не са се хвалили, както и сега са искали да "направят добро и да го хвърлят в морето".
Само хубави неща разказва за и кметът на Юнаците Стоян Кузев. Той ги описва като трудолюбиви и почтени хора, радващи се на уважение в селото. 
А Христов се радва, че неговата публикация събира десетки положителни коментари и хората оценяват стореното добро.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
поздравления !

поздравления !

18.01.2022 | 18:14

Нека бъдат благословени от съдбата, а животът да им поднесе изобилие и късмет

Отговори
6 0

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?