Следвайте ни

Младо семейство дари 13 микровълнови фурни за хората от Кръстава

viber icon

Младо семействот от с. Дорково, общ. Ракитово дари 13 микровълнови фурни на пострадалите семейства от пожара в с. Кръстава, общ. Велинград.

Пожара, който опустоши над 10 къщи в селото на 13 август, остави без дом многолюдни семейства. Това събуди огромна вълна на съпричастност на десетки хора от региона, страната и на живеещи българи в чужбина. Всички отзовали се на призивите за помощ, се опитват да спомогнат за най-приоритетните нужди на изгубилите домовете и покъщината си в огнената стихия.

Такова голямо човешко съчуствие проявяват и младото смейство Валентин и Валентина Хаджиеви от с. Дорково. Те имат 2 деца – едно момче Ясен на 9 г. и момиченце Крисия на 2 годинки и 4 месеца. Валентин работи, като застрахователен брокер, а съпругата му (родом от гр. Ракитово) се грижи в момента за отглеждането на децата.

В телефонен разговор, специално за читателите на www.vip-velingrad.com Валентин сподели впечатленията от посещението им във велинградското село. Каза, че ужаса от снимките в интернет не може да се сравни с онова, което се вижда на живо. Думите му бяха: „Всичко е сякаш, след атомна бомба…!“

Кметът на с. Кръстава Салих Узунов и жителите са ги посрещнали много топло и с голяма благодарност за дарението. Оказало е, че са закарали 13 микровълнови, а пострадалите семейства от пожара са 12. Така 13-тата микровълнова са подарили на друго бедно семейство от селото.

Валентин Хаджиев сподели, че вместо да идат на море, са решили да помогнат със средствата на онези ощетени хора. Първоначалната идея на Валентин и Валентина е била да дарят пари на всяко семейство, но после са преценили, че по-добрия вариант е закупуването на микровълновите фурни.

За благородната постъпка на дорковското семейство ние разбрахме от публикация във Facebook, която се споделяше от десетки потребители на социалната мрежа. Сем. Хаджиеви бяха така любезни веднага да откликнат на запитването от наша страна и да позволят да разкажем на своите читатели за тяхното дарение. Те благодарят и за адекватното съдействие на магазина осигурил по най-бързия начин доставката на заръчаните микровълнви фурни.

Цитираме и текста от Fb-поста в профила на Валентин Хаджиев от 23 август, след посещението им във велинградското село.

„Днес посетихме пострадалите след пожара в с. Кръстава от мен и съпругата ми Валентина Хаджиева подарихме на всички семейства по една микровълнова фурна. Пожелаваме на семействата да са живи и здрави и много скоро да се върнат по домовете си. Благодаря на съпругата си за подкрепата и на Техномаркет Велинград за бързата доставка на 13 броя микровълнови фурни NEO.“

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

клошари оод

клошари оод

25.08.2021 | 15:33

А ако знаете, колко микровълнови, мебели и какво ли не изхвърлят до казаните!?

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?