Следвайте ни

Младенов получи Диплом за “Перистера” в “Чудесата на България”

viber icon

Топ 10 на Чудесата на десетилетието награди българският еврокомисар Мария Габриел. По покана на “Стандарт” тя е в София за юбилейната церемония от най-голямата кампания за опазване и популяризиране на културно-историческото наследство у нас “Чудесата на България”.

Кметът на община Пещера Йордан Младенов взе участие в културното събитие. Той получи Грамота “Крепост на десетилетието” за крепостта на гълъбите и почетен знак. Наградата бе връчена от Мария Габриел. Диплом получи и доц. д-р Бони Петрунова – директор на НИМ в София. Припомняме, че Петрунова беше ръководител на археологическите разкопки на крепостта “Перистера”, финансирани от Община Пещера.

Младенов благодари за отличието и подчерта, че символът на Пещера днес е била приоритет в работата и на предишните Кметове в Общината и общинска администрация. Той благодари на инициаторите на проявата, и на читателите дали своя глас за “Перистера”.

Кметът увери присъстващите, че ще продължава да надгражда идеята за опазване и популяризиране на културното наследство на територията на общината.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?