32

Младежки дом - Пазарджик с отличие на националните награди "ПроКултура'2022''

Мениджърският  и организационен екип на Младежки дом - Пазарджик и директора на Дирекция "Образование и култура"  в Община Пазарджик  г-жа Гергана Табакова, бяха участници в IX Национална конференция "Достъп на младите хора до култура", която се проведе на 12 и 13 август 2022  по случай Международния ден на младежта в Бургас.  Основна тема на конференцията беше "Ролята на младежките състави".  Конференцията се организира от Българската асоциация на работодателите в областта на културата (БАРОК) и Граждански институт. 

В рамките на форума се проведе и връчването на националните награди "ПроКултура'2022".

Младежки дом - Пазарджик бе удостоен с Диплома за отличие в категория Общински културен институт за принос към разширяването на достъпа на младите хора до култура.

Организаторите бяха впечатлени от дейността на Дома и споделиха, че малко е изследвана нишата на дейност на Младежките домове в България. 

Щастливи сме да споделим още, че проектът "Театрални взаимодействия" реализиран от Сдружение "Младежки дейности", на който Младежки дом е партньор  бе отличен в категория Граждански организации.

Националният форум събра различни културни и образователни организации, чиито представители споделиха своя опит, добри практики и партньорски инициативи в отворен диалог за създаване на благоприятна, насърчаваща и подкрепяща среда за приобщаването на младите хора към култура в България.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?