32

Младежи пяха „Боят настана“, вдъхновени от видяното в Панагюрския музей

Тази седмица дворът на Музейния комплекс беше огласян от песни и танци, изпълнени от деца и младежи от гр. София. В понеделник, 1-ви април, ученици от 73 СУ "Владислав Граматик" - София, след като разгледаха музейните експозиции, спонтанно с въодушевление и от душа, изпяха песента "Боят настана". Главният уредник Ирина Ботева ги поздрави за ентусиазма и родолюбието и им пожела да бъдат здрави и да обичат Родината си.

В четвъртък, 4-ти април, учениците от 144 СУ "Народни будители" посетиха музея и с огромно желание ни поздравиха с танцово и музикално изпълнение. Ръководителите - на оркестъра Константин Фиданчев, на танцьорите Анелия Карчева и корепетиторът Добромир Спасов, се включиха в импровизирания концерт и изразиха прекрасни впечатления от музея. Площадката в двора на музея се превърна в сцена, на която танцьорите изпълниха композицията "Шарена гайда", а музикантите - Дайчово хоро.

Благодарим за вълнуващото преживяване и им желаем успехи! - коментираха приятно изненаданите музейни дейци. Те публикуваха на фейсбук страницата си вдъхновените изпълнения на младите посетители.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?