32
Следвайте ни

Младеж получи документите и кредитната си карта от сметището

viber icon

Младеж получил обратно портфейла си с лични документи, кредитна карта и други вещи, след като били откраднати или изгубени. Те му били върнати от работещи на Регионалното депо за отпадъци в Пазарджик. И това се случва не за първи път.

 

„Не е рядкост да намираме портфейли и лични документи при сортирането на отпадъци и сепарирането им - разказа пред „Марица“ управителят на депото Сашо Лазаров. - Имаме около 30 работници, които са инструктирани. Попаднат ли на нещо такова, ни го предават, а ние търсим собствениците.“

Така се случило и този път. Момчето, което е от Росен, било приятно изненадано, когато кметът на селото Васил Рангелов му се обадил, за да му съобщи добрата новина. А връщането на документите в случая е късмет в малшанса, защото спестява на младежа плащане на доста такси и глоби, ако трябваше да си вади нови лична карта, шофьорска книжка, дубликат на кредитна карта. Семейството не е в добро финансово положение, така че такива плащания биха били голямо изпитание за бюджета им.

А Сашо Лазаров разказва, че така се е случвало с мнозина преди този случай. Закономерност е, че в намерените портфейли и обложки никога няма пари. Дори да не са били откраднати, вероятно ценното го обират клошарите. Хубавото е, че после връщат това, което не им е нужно, обратно в боклука и така има шанс то да стигне до когото трябва. А пък откритите сред отпадъка документи се пазят дълго време на портала на Регионалното депо, откъдето ги предават на собствениците. А непотърсените се предават в полицията.

Някои от хората в Пазарджишко знаят или предполагат за тази възможност, защото се е случвало и сами да ходят на портала и да питат дали не са намерени техните лични карти и книжки. Не всички имат късмета на момчето от Росен обаче. Понякога находките излизат след няколко дни или две седмици, когато вече хората са си извадили нови документи.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?