Следвайте ни

Млад панагюрец търси помощ за присаждане на бъбрек

viber icon

Млад панагюрец търси помощ за присаждане на бъбрек. Мъжът разказва историята си в специализираната онлайн платформа фондация Help Karma.

"Бях едва петгодишен, когато се установи, че страдам от захарен диабет и се наложи лечение с инсулин, пише 34-годишният Стефан.

През 2006 година, при изследване в софийската Ендокринология ми беше поставена диагнозата диабетна артропатия, вследствие на дългогодишното ми заболяване. Лекарите ми предписаха лечение с инжекции „Бонвива”, с цел да се ограничат пораженията само върху глезенната става на десния крак.

След около десетгодишно лечение лекарят забеляза, че нивата на моя креатинин рязко са скочили.

На 03.01.2018 година, след преглед при нефролог, вече бях и с диагнозата хронична бъбречна недостатъчност. Работих като механик във фирма за извършване на годишни технически прегледи на автомобили, откъдето ме освободиха под претекст, че вече не мога да се справям с работата.

Започнах диети и лекарства, които ми бяха предписани от лекуващия екип. Посещавах редовни прегледи всеки месец до юни 2019 година, когато окончателно ми казаха, че нямам друг шанс освен трансплантация на бъбрек и ме насочиха към започване на незабавно диализно лечение. Мой близък роднина има желание и отговаря на условията за даряване на бъбрек. Операцията ще бъде извършена в Турция и за целта ми беше направен предварителен преглед от отговарящия екип.

В момента работя на същата длъжност, но в друг пункт и на половин работен ден, за да мога да съчетая работата с диализата. За съжаление, с възнаграждението, което получавам едва покривам месечните си сметки и се налага майка ми, която е пенсионерка, както и по-малкият ми брат да помагат, за да преживяваме.

Непосилен съм да събера необходимата сума за трансплантацията и съпътстващите я разходи без вашата помощ.

Ето защо ще бъда благодарен, който има възможност и желание да ми помогне в тази битка със заболяването, за да мога и аз да водя пълноценен начин на живот като всички хора.

С уважение: Стефан Илиев Скачков, на 34 години от град Панагюрище".

Младият човек се нуждае от 26 256 евро за присаждане на бъбрек и се надява добри хора да му помогнат за животоспасяващата операция.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?