32
Следвайте ни

Митрополит Николай повиши в сан протойерей Стефан Табаков

viber icon

В Деня на големия църковен празник Свети Архангел Михаил кметът на общината инж. Георги Павлов бе удостоен с благодарствена грамота  от Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай за щедрост и оказане на помощ на църквата в Стрелча.

Празничната света литургия започна в 9:00 часа в  храм „Свети Архангел Михаил“. Службата бе водена лично от митрополит Николай в съслужение със свещеници от Пловдивска епархия.

Пред събралите се миряни след връчването на отличието кметът инж. Георги Павлов поднесе искрените си благодарности и пожела Бог да го дари с крепко здраве и благословено дълголетие, за служи все така ревностно на Светата ни църква и Пловдивската света митрополия. Кметът подари изящна църковна утвар – кандило на високия гост.


 
В края на големия християнски празник протойерей Стефан Табаков бе повишен в по-висок сан – свещен иконом за изключителните си заслуги за укрепването на християнска вяра в Стрелча.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

миряни

миряни

09.11.2021 | 09:58

Как не случи на нищо тоя град Пловдив ни на светска ни на духовна управа.... само клоуни и ДС деятели...

Отговори
4 0
ЛОШО....

ЛОШО....

09.11.2021 | 09:56

не ми е господно....всичкото е суета...

Отговори
4 1
ДА СЕ НАМЕСИ ВСЕВИШНИЯ...

ДА СЕ НАМЕСИ ВСЕВИШНИЯ...

09.11.2021 | 09:56

В ТАЯ МИТРОПОЛИЯ МИСЛЯ ЧЕ Е КРАЙНО ВРЕМЕ ДА СЕ ВЛЕЗЕ И ДА СЕ РАЗГОНЯТ СЕСТРИ И МАЙКИ БРАТЯ ЩОТО ИМ Е СТАНАЛА БАЩИНИЯ.... НЕ Е ЛОШО ТИЯ МИТРОПОЛИТИ ДА ГИ ВЪРТЯТ РОТАЦИОННО НЕ ДА СИ ПРАВЯТ МЕСТНИ ГУБЕРНИИ... НИЩО СВЪРЗАНО С НИКОЛАЙ НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ СВЯТО......

Отговори
3 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?